MILANOVIĆ I PANTOVČAK OBJAVILI GLAVNE TEME RAZGOVORA: Evo što su bile glavne stavke razgovora predsjednika sa španjolskim kraljem

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Republike Zoran Milanović sastao se u srijedu s kraljem Španjolske Filipom VI. koji boravi u dvodnevnom službenom posjetu Republici Hrvatskoj zajedno s Njezinim Veličanstvom kraljicom Leticijom.

Nakon svečanog dočeka u Uredu Predsjednika Republike, predsjednik Milanović i njegova supruga Sanja Musić Milanović, kao domaćini, razgovarali su s kraljem Filipom VI. i kraljicom Leticijom, a potom je održan bilateralni sastanak dvaju izaslanstava. Na sastanku je izraženo zadovoljstvo bilateralnim odnosima Republike Hrvatske i Kraljevine Španjolske, koje su dvije prijateljske i savezničke zemlje, članice Europske unije i NATO-a. Njegovo Veličanstvo Kralj Filip VI. i predsjednik Milanović osvrnuli su se i na blisku znanstvenu suradnju dviju zemalja koja je posebno obilježena zajedničkim partnerstvom u projektu DONES. Na sastanku se razgovaralo i o aktualnim europskim i globalnim temama, uključujući sigurnosnu krizu na području istočne Europe koju je uzrokovala ruska agresija na Ukrajinu.

Dolazak španjolskog kralja i kraljice u Zagreb prvi je službeni posjet španjolskih monarha Hrvatskoj. Španjolski kralj i kraljica borave u službenom posjetu Hrvatskoj u godini kada se obilježava 30. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Kraljevine Španjolske, a s ciljem potvrde izuzetno dobrih međudržavnih odnosa te davanja poticaja za njihov daljnji razvoj.

 

 



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI