MILANOVIĆ GA JE NAZVAO ‘PAPKOM KOJI SE SKRIVA IZA ROLETA’: Zbog slike da je Oluja zločin policija istražuje načelnika Borova

Screenshot/Facebook

Načelnik Borova Zoran Baćanović na svom je Facebook profilu objavio fotografiju napravljenu fotomontažom na kojoj se vidi transparent “Oluja – zločin koji još traje”, a iza njega se nalazi kolona ljudi.

Baćanović, član SDSS-a, fotografiju je objavio baš na dan proslave obljetnice vojno–redarstvene akcije Oluja, odnosno na Dan pobjede i zahvalnosti, a sliku je u međuvremenu maknuo s društvenih mreža.

Objava bi možda ostala nezamijećena da na nju nije upozorio saborski zastupnik Hrvoje Zekanović koji ju je podijelio na svom Facebooku profilu i zatražio hitnu intervenciju MUP-a.

Slučaj sad istražuje policija. Kako kaže vukovarska–srijemska policija, po kriminalističkom istraživanju utvrdit će ima li elemenata kaznenog djela.



Podsjetimo, Baćanovića je u svibnju zasmetao mural oslikan u čast 12 ubijenih hrvatskih policajaca u Borovu 1991. godine, za izradu kojeg je dopuštenje dao Velepromet.

Predsjednik Republike Zoran Milanović je prilikom posjete Borovu Selu početkom svibnja Baćanovića prozvao jer se, kako je rekao, izbjegava sastati s njime te ga je zbog toga nazvao ‘papkom koji se skriva iza roleta’. Milanović je tada s Baćanovićem želio razgovarati o mogućnosti uklanjanja kapele obitelji Šoškoćanin na mjesnom groblju u Borovu.

Baćanović je tada rekao da predsjednik ima svoj stil te da je došao provocirati, a ako je želio razgovarati o kapeli Vukašinu Šoškoćaninu, uputio ga je na vlasnike tog objekta, a to je Srpska pravoslavna crkva.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI