MILANOVIĆ ČESTITAO MAJI SEVER NA IMENOVANJU: ‘Neovisno i samo neovisno novinarstvo, uz slobodnomisleću akademiju i neovisno sudstvo’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever izabrana je za predsjednicu Europske federacije novinara na izbornoj skupštini organizacije koja se održava 13. i 14. lipnja u Izmiru, objavili su iz Hrvatskog novinarskog društva.

Podsjetimo, za Maju Sever glasalo je 137 delegata skupštine EFJ-a. Drugi kandidat za predsjednika Poljak Mariusz Pilis dobio je 7 glasova.

Treba istaknuti kako je Sever prva predsjednica u povijesti EFJ-a. Zahvalila je na gotovo jednoglasnoj podršci skupštine.

Čestitku za imenovanje uputio joj je putem Facebooka hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

“Čestitam Maji Sever na izboru za predsjednicu Europske federacije novinara. Vidim kako ste u svom programu najavili čvrstu borbu za neovisno novinarstvo i slobodne medije, što su važnim prepoznali i drugi, dajući vam glas. U tome se slažemo. Neovisno i samo neovisno novinarstvo – uz slobodnomisleću akademiju i neovisno sudstvo – uvijek sam smatrao jednim od tri jamca demokratskog razvoja svake države i preduvjetom ostvarenja modernog društva”, napisao je Milanović na Facebooku.



Screenshot/N1
Facebook Comments

Loading...
DIJELI