Milan Bandić uređaj za stvaranje magle i led ukrase platio skoro milijun kuna

Foto: Cropix

Emisija Strah od slobode Studentskog radia objavila je kako je u posjedu troškovnika uređenja fontane uz spomenik domovini. Prema njemu Milan Bandića za maglu plaća skoro milijun kuna.

Napis Studentskog radia na društvenim mrežama prenosimo u cijelosti.

“958.613,56 kuna (pdv uključen) cijena je takozvanog pogona efekta magle, odnosno postrojenja koje će se ugraditi u fontanu uz spomenik domovini.

Emisija Strah od slobode u posjedu je troškovnika s iskazanom cijenom koju će građani iskeširati za ovaj prijeko potreban sadržaj. Sustav zamagljivanja proračunskog novca sastoji se od 100 mlaznica koje će ispuštati maglicu, a bit će dodatno oplemenjen rasvjetom 110 LED lampica koje će stvarati igru svjetla u minimalno tri načina rada – brzom izmjenom, sporom izmjenom te konstantnim svjetlom.

Podsjetimo da minimalna neto plaća u Hrvatskoj iznosi 3.250, kn, pa za ovaj skupi, ali zato nepotrebni sadržaj radnik na minimalcu radi gotovo 25 godina.



Gradskoj upravi i gradonačelniku predlažemo da na ukupnu cijenu koštanja spomenika od 34.7 milijuna dodaju još malo našeg novca i osiguraju jato gusaka kao sastavni dio spomeničkog kompleksa, što će na najbolji mogući način zaokružiti njegovu simboliku”, piše na Facebook stranici Strah od slobode.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI