MIJENJATE GUME NA SVOM LIMENOM LJUBIMCU? Tada očekujte ‘hladan tuš’ zbog njihovih cijena

Foto: Darko Tomas/CROPIX/Ilustracija

Kao da nije dovoljno što poskupljuju energenti i prehrambeni artikli, na kućne proračune stiže još jedan udar! Vezan je uz one koji imaju limene ljubimce. Naime, ukoliko želite promijeniti gume i svom automobilu staviti zimske tada možete očekivati 20 posto više cijene.

Prošle godine zimske gume bile su skuplje nego ikada, a sada je još skuplje. Zimske gume poskupjele su u Europi pa se može očekivati da će taj trend doći i u Hrvatsku.

Istraživanja dva internetska portala Check24 i Alzura u Njemačkoj pokazala su da su cijene zimskih guma više i do 21 posto u odnosu na prošlogodišnje. Check24 je za 100 najprodavanijih zimskih guma putem portala izračunao da će poskupljenje biti gotovo 21 posto. Poskupjele su i cjelogodišnje gume i to za 16 posto, prenosi Revija HAK.

Do prije nekoliko mjeseci, industrija guma još uvijek je uglavnom dobivala važne sirovine kao što su čađa i sintetička guma iz Rusije i Ukrajine.

Treba naglasiti kako su visoke cijene nafte, plina i električne energije povećale i troškove proizvodnje.Facebook Comments

Loading...
DIJELI