MIHANOVIĆ KOMENTIRAO OSTAVKE: ‘Puljak je isključivi krivac za situaciju u Splitu’

Nakon ostavke splitskog gradonačelnika Ivice Puljka i njegovih zamjenika, čelnik splitskog HDZ-a Vice Mihanović u petak je prozvao upravo Puljka kao isključivog krivca za situaciju u Splitu. Najavio je da će i HDZ-ovi gradski vijećnici podnijeti ostavke.

Mihanović je uvjeren u pobjedu njegove stranke na izvanrednim izborima u Splitu.

Rekao je da je Puljak, umjesto interesa grada i razgovora o projektima, odabrao zaštitu zamjenika Bojana Ivoševića optuženog za kazneno djelo prijetnje.

Mihanović je govorio o tome kako “gradonačelnik u ostavci u Gradskom vijeću ima oslabljenu većinu s 18 od ukupno 31 vijećnika”.

Istaknuo je da su splitski HDZ-ovci ozbiljni i nakon što je gradska izvršna vlast podnijela ostavku, podnijet će je i njihovi gradski vijećnici jer su spremni za izbore kao najjača stranka u gradu, uvjeren u izbornu pobjedu i za gradonačelnika i za Gradsko vijeće.“Mi ćemo nakon sjednice Gradskog vijeća, svi vijećnici HDZ-a, podnijeti ostavku da ne dovedemo grad u iznenadnu blokadu do čega je doveo Puljak. Mi smo tek sada doživjeli da su Puljak i njegovi zamjenici podnijeli ostavke, svi smo svjedoci ovog cirkusa zadnjih deset dana. Sada imamo čistu situaciju i HDZ će, sukladno Statutu, donijeti odluku o kandidatu te ćemo s tim izaći u javnost”, naglasio je Mihanović.

Na upit novinara o tome zašto vijećnici HDZ- a već u petak ne podnesu ostavke, s obzirom da su ih podnijeli i gradonačelnik te oba njegova zamjenika,odgovorio je da bi na taj način samo “nastavili politiku Puljka koji je doveo grad u potpunu blokadu”.

Upitan je li točno da je jedna od HDZ-ovih kandidatkinja za gradonačelnicu i Željka Karin, šefica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, odgovorio je da su to sve neutemeljene pretpostavke, kako mu je jasno da se javnost interesira i da je takvo vrijeme, no da konkretno što se tiče doktorice Karin to nisu realne pretpostavke.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI