‘MI ZASIGURNO NE NAMJERAVAMO ODUSTATI’: Putin poslao jasnu poruku Zapadu! ‘Razvijati ćemo se sve intenzivnije’

Foto: KremlinxPool, Guliver Image

Rusija se ne može razvijati izolirana od cijelog svijeta, ali to niti neće biti tako, unatoč sankcijama, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin, a prenosi Sputnik.

Rekao je ruski predsjednik da sankcije koje su im uvele zapadne zemlje neće vratiti kazaljku na satu unatrag kad je posrijedi razvoj Rusije.

“Nije samo riječ o restrikcijama i sankcijama, već se protiv naše zemlje namjerno koristi i gotovo potpuno onemogućenje pristupa visokotehnološkim stranim proizvodima”, poručio je Putin obraćajući se predstavnicima vlade tijekom videokonferencije.

Dodao je kako proturuske sankcije predstavljaju veliki izazov za zemlju, ali da Rusija neće odustati, već će se još intenzivnije razvijati, koristeći postojeći potencijal.

“Jasno je da je to veliki izazov za našu zemlju, ali ne samo da ne namjeravamo odustati, biti rastreseni ili, kako neki od naših ‘dobrodušnih’ predviđaju, vratiti se desetljećima unatrag”, rekao je Putin.Putin je dodao i kako će Rusija morati razviti vlastitu domaću tehnologiju, kao i tehnološke tvrtke.

Priznajući da je sve to iznimno težak zadatak, Putin je rekao da su ruske vlasti “svjesne toga” i da su potrebne mjere za potporu razvojnim institucijama, prenio je Sputnik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI