MESIĆ U SRBU TEŠKO IZVRIJEĐAO HOS-ovce: ‘Nisu branili Hrvatsku, nije ih bilo u nikakvim bitkama! Politička strašila u Hrvatskoj vole samo budžet

Goran Stanzl/PIXSELL

U Srbu se obilježila 80. godišnjica podizanja ustanka, nakon dramatičnih okolnosti ovogodišnje komemoracije Milorad Pupovac je obećao kako će učiniti sve što im stoji na raspolaganju da se ustaški pozdrav ‘za dom spremni’ i ustaško znakovlje zabrani te da u društvu stvore moralni osjećaj da taj pozdrav prestane imati pravo građanstva i javnosti u Hrvatskoj.

Uz predsjednika SDSS-a, govorio je i bivši predsjednik Stjepan Mesić, koji je u Srbu na obilježavanju ustanka svake godine, te je upozorio na pokušaje povijesnog revizionizma, osudivši hrvatsku vlast koja plaća politička strašila koja istražuje navodno djelovanje Jasenovca nakon rata.

“Ta je mržnja proizvedena. Ono što je zajedničko tim larmadžijama je zaljubljenost u hrvatski budžet. Od tu treba krenuti”, rekao je Mesić, prenose Novosti, i upozorio da se “za dom spremni” ne smije tolerirati i da “HOS-ovci nisu branili Hrvatsku”.


“Tadašnji ministar policije Josip Boljkovac pozvao je vođe HOS-a na razgovor. Nije dugo trajao. Samo ih je pitao žele li da objavi s kim su sve radili. Ne treba, ne treba, odgovorili su i odmah raspustili HOS. Njih nije bilo u nikakvim bitkama”, ispričao je Mesić i pozvao da se ukinu udruge koje u svom statutu imaju protuzakonske pozdrave, čime bi se zauvijek riješio problem. Istaknuo je danas i kako su ustaše pobile jedanaest članova njegove obitelji i praktički cijelu porodicu njegove supruge.

“Došlo je vrijeme da pošaljemo jasnu poruku: Nikada više ustašluka i nikad više fašizma! Poklonimo se onima koji su nam donijeli slobodu”, zaključio je Mesić, prenose Novosti.Facebook Comments

Loading...
DIJELI