Merkel najavila brže deportacije: ‘Gdje postoje zakoni, oni se moraju i primjenjivati’

wikimedia.org

Priznala je da se u prošlosti taj zadatak nije provodio "posve ozbiljno".

Njemačka kancelarka Angela Merkel nakon terorističkog napada na Berlin najavila je brže deportacije za tražitelje azila kojima je zahtjev odbijen.

“Užasni napad u Berlinu obvezuje nas da ne stanemo samo kod najava oštrijih mjera nego da pošaljemo jasnu poruku”, rekla je Merkel na godišnjem kongresu Saveza njemačkih državnih službenika (DBB) u Koelnu.

“Gdje postoje zakoni, oni se moraju i primjenjivati. One koji uživaju perspektivu dugoročnog boravka u Njemačkoj treba što prije integrirati, a oni kojima nije potrebna zaštita trebaju napustiti Njemačku što prije”, rekla je Merkel.


Priznala je da se u prošlosti taj zadatak nije provodio “posve ozbiljno”.

Za utorak je najavljen sastanak ministara unutarnjih poslova i pravosuđa Thomasa de Mizierea (kršćansko demokratska unija CDU) i Heika Maasa (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD) koji bi trebali predložiti pooštrenje zakona kako bi se lakše pritvarali potencijalno opasni stranci kojima prijeti protjerivanje.Da je takav zakon dosad bio na snazi atentator iz Berlina se mjesecima uoči napada ne bi nalazio na slobodi.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI