MEDVED POLUDIO I TVRDI DA TO NIJE ISTINA: ‘Sve je to laž, podmeću mi i žele napraviti skandal, nisam zvao ministra Božinovića’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

“Zločesto i zlonamjerno mi se imputira i sve je to laž. Nisam zvao ministra Božinovića niti sam tražio da se ikoga sankcionira” bila je jutros prva reakcija ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade Tome Medveda na napise da će se zbog njega najmanje jedan policijski službenik s graničnog prijelaza Županja-Orašje, između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, naći pred stegovnim sudom,  prenosi Jutarnji List.

Čekao sam u redu kao i svi ostali i nisam nikoga zvao, niti intervenirao. Uvijek poštujem sve propise i svojim primjerom želim pokazati da je to moguće, nemam osobno osiguranje i na službena putovanja se nerijetko znam i sam voziti – kaže Medved. Jedino što je učinjeno jest da je, prepričava ministar branitelja, Ministarstvo branitelja poslalo upit Ministarstvu unutarnjih poslova je li sve bilo u skladu s propisima i procedurom.

“Nikad nisam imao niti tražio nikakav povlašteni status, uvijek skromno čekam, pa sam tako i ovaj put. Sa mnom je u autu bio Branko Cindrić s kojim sam, dok smo čekali, razgovarao i nismo nikoga zvali niti intervenirali, a kamoli da bih ja zvao ministra Božinovića. Sad mi se dodatno imputira da će zbog mene taj službenik biti sankcioniran, odnosno da ide na stegovni postupak… S tim tek nemam nikakve veze niti mi je na kraj pameti da se miješam u unutarnje poslove MUP-a, kaže ministar Medved koji dodaje kako ni ne zna koliko točno su čekali te je li to bilo “pola sata ili dulje”, kazao je ministar  Tomo Medved.

Ministar Medved smatra da mu se tendenciozno podmeće te tvrdi da on nije tako postupio niti je zvao ministra Božinovića, a kamoli da je tražio da se nekoga sankcionira.

A kako je priča zapravo počela? Najmanje jedan policijski službenik s graničnog prijelaza Županja-Orašje, između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, naći će se pred stegovnim sudom jer je ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik vlade Tomo Medved morao čekati u redu da bi prešao granicu, piše Telegram.Slučaj se dogodio prije mjesec dana, sredinom svibnja. Prema informacijama do kojih je došao Telegram, prelazak ministra preko granice bio je najavljen, pa se očekivalo da on, kako je to slučaj u tretmanu sa štićenim osobama i diplomatskim predstavnicima stranih država, granicu prijeđe bez čekanja.

Riječ je o tzv. prioritetnom prelasku državne granice, pa je u skladu s tim prijavljen i prelazak ministra i potpredsjednika vlade.

Portal Telegram dobio je očitovanje od Policijske uprave Vukovarsko-srijemske:

“Možemo potvrditi kako postoji sumnja da je došlo do propusta u radu policijskog službenika koji je bio zadužen za organizaciju rada na graničnom prijelazu, odnosno sumnja da navedeni policijski službenik nije poduzeo sve potrebne radnje u svezi osiguranja prioritetnog prelaska državne granice potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske, dok je postupanje policijske službenice koja je provela postupak granične kontrole proveden sukladno pozitivnim propisima i pravilima struke te kao takav nije, niti može biti propust u radu”, poručuju iz PU vukovarsko srijemske te dodaju da će se “nakon provedenog postupka utvrđivanja svih okolnosti postupanja policijskog službenika, poduzeti odgovarajuće mjere”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI