MEĐIMURSKI HDZ UDARA PO POSAVCU: ‘Priznanje da je uzeo mito, samo je vrh ledenog brijega’

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

“Priznanje bivšeg međimurskog župana Matije Posavca da je uzeo mito, samo je vrh ledenog brijega”, rekao je predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u međimurskoj Županijskoj skupštini Igor Ivković.

Na konferenciji za novinare u Čakovcu međimurski HDZ-ovci su kazali da godinama upozoravaju na moguće koruptivne radnje u toj županiji te da je slučaj u kojem je donedavni župan Matija Posavec priznao da je uzeo 10.000 kuna mita samo potvrda toga.

Ivković je Posavca nazvao “majstorom samopromocije”, a kao primjer naveo je javni poziv za članove upravnih vijeća ustanova.

“To je trebalo prikazati da je Međimurska županija prva u Hrvatskoj koja javnim pozivom traži članove upravnih vijeća. Ovim uhićenjem pokazalo se da je sve to bila samo samopromocija jer se u upravna vijeća dolazilo, vidjeli smo kako, uz pomoć 10.000 kuna”, kazao je Ivković.

Dodao je kako “nema govora da mu je netko smjestio ili da to nije bio mito, već donacija za kampanju, jer je okrivljenik Matija Posavec sve priznao”.



HDZ-ov vijećnik Goran Kozjak podsjetio je kako gotovo tri godine govore o lošem vođenju Županijske bolnice u Čakovcu, nakon što je kaže, protuzakonito smijenjen ravnatelj Robert Grudić te je Posavec ustoličio Tomislava Novinščaka. Dodao je da se već dulje ne sluša riječ struke, zbog čega odlazi kvalitetni zdravstveni kadar, a prekomjerno se zapošljava većinom nezdravstveno osoblje.

Predsjednik čakovečke Gradske organizacije HDZ-a Tomislav Marković rekao je da je dosadašnje upravljanje Čakovcem uvelike bilo koordinirano od Posavca te da su godinama upozoravali na neracionalno trošenje novca iz gradskog proračuna.

Na upit o tome tko će biti kandidat HDZ-a za župana, Ivković je odgovorio kako to neće biti predsjednik Županijske organizacije i aktualni ministar Darko Horvat.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI