MEĐIMURJE I DALJE NE MOŽE VJEROVATI: ‘Stvara se percepcija da smo svi nepošteni, i korumpirani’! No župan je samo sitna riba

Foto Vjeran Zganec Rogulja/PIXSEL

Aktualna politička uhićenja u Međimurju glavna su tema među političarima i javnosti.

A sve je komentirala i SDP-ova saborska zastupnica Andreja Marić u Dnevniku N1 televizije.

Građani Međimurja su iznenađeni, ali i kažu da je, sada već bivši župan, Matija Posavec “sitna riba” (na teret stavljaju da je primio 10.000 kuna mita, a on je u međuvremenu sve priznao).

“Nije nikome drago čuti takve stvari u svojoj sredini. Reći ću da sam iznenađena time da građani u našoj sredini, gdje su i Matija Posavec i Stjepan Kovač gajili i izgradili kult ličnosti, reagiraju na neki način da su to male ribe i pitaju se zašto se ne hvataju one velike. Svako kazneno djelo je za osudu i takvima nema mjesta u politici”, naglasila je Marić.

Općenito se u javnosti pojavio stav da nije iznenađenje što je netko korumpiran, nego što je uzeo “samo” 10.000 kuna. Često se i može čuti da svatko od nas zna nekoga kome je “sređen” posao.



U čemu je problem – nedostaje li građanske hrabrosti za prijavljivanje takvih radnji, ili smo na to već navikli?

“Problem je u svemu ovome pomalo. Kažem, svako kazneno djelo, je li riječ o 10.000 kuna ili milijun kuna, mora biti sankcionirano”, rekla je Marić.

Matija Posavec ušao je u sabor na listi SDP-a, no odlučio je ostati župan i zamrznuti mandat, a umjesto njega u parlament je ušla članica SDP-a. Tehnički, Posavec može aktivirati svoj mandat.

“Nama u Klubu SDP-a, naravno, ne odgovara da nas je manje, ali moj stav i stav stranke je takav da imamo nultu stopu toleranciju spram korupcije. Takvi nemaju što raditi niti uz SDP niti uz Klub”, kaže Marić.

USKOK odvojenom istragom tereti SDP-ovog saborskog zastupnika Kovača da je inscenirao prijetnje smrću uoči lokalnih izbora.

“Predsjednik stranke će kroz nekoliko dana razgovarati s Kovačem i tada izvijestiti javnost i znat će se koji je hodogram. Ako se sve što se Kovaču stavlja na teret pokaže istinitim, nema mu mjesta u SDP-u”, rekla je Marić te dodala da se insceniranjem prijetnji radi šteta svim političarima u Hrvatskoj koji se susreću s prijetnjama.

“Stvara se percepcija da smo svi isti”

“Napravio je štetu sebi, svojoj obitelji, svima nama u SDP-u i svim političarima, koje se idući put neće shvatiti ozbiljno. Ovakvim se događajima stvara percepcija da smo svi nepošteni, uhljebi, korumpirani, a mislim da to nije točno. Ima nas koji smo pošteni i koji predano radimo svoj posao i onda upravo zbog takvih ispadamo isti. A nismo. To bi narod trebao percipirati i dok svima to neće sjesti, da ima i poštenih i nepoštenih, neće biti dobro”, rekla je Marić.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI