MEĐIMURCI IZLAZE NA IZBORE: Hoće li Matija Posavec ponovno postati župan?

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSEL

U Međimurskoj županiji u nedjelju se održavaju prijevremeni izbori za župana i zamjenika župana. U utrci za tu poziciju u županiji je četvero kandidata: reformistica Sandra Herman, nezavisni Mladen Novak, bivši župan Matija Posavec i Fokusov Darko Zver.

Prijevremeni izbori za međimurskog župana raspisani su jer je u rujnu tadašnji župan Matija Posavec dao ostavku, nakon što je priveden zbog sumnji u primanje mita, zlouporabu položaja i trgovanje utjecajem.

Sandru Herman podržavaju HSS i SDP, a kandidat za njezinog zamjenika je HSS-ov Zoran Vidović. Bivši SDP-ovac Mladen Novak kandidat je grupe birača, a kandidatkinja za njegovu zamjenicu je Tanja Potočnik-Hunjadi. Bivši župan Matija Posavec u novu izbornu utrku ušao uz kandidata koji je i u prethodnom mandatu bio njegov zamjenik, Josipa Grivca. Za zamjenika Darka Zvera iz stranke Fokus kandidirao se Boris Bistrović.

Za kandidate može glasati 95.289 birača na 157 biračkih mjesta, a biračka mjesta zatvaraju se u 19 sati.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) će tijekom dana objaviti podatke o odazivu birača do 11.30 te 16.30 sati. Prve informacije o privremenim nepotpunim rezultatima prijevremenih izbora objavit će na svojoj stranici u 20 sati.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI