MEDIJSKA OPSTRUKCIJA KOALICIJE DESNA LIGA Granić: Nositelj liste trebao je biti pozvan na sučeljavanje, ovo je sramota

Screenshot

Nositelj liste ‘Desna liga’ u II. izbornoj jedinici , Ivica Granić, istaknuo je kako mediji koji organiziraju sučeljavanja netom prije izbora opstruiraju koaliciju ‘Desna liga’, unatoč tome što zakon to brani.

“RTL je organizirao sučeljavanje nositelja izbornih listi u II izbornoj jedinici. Pozvani su svi, osim nositelja izborne liste koalicije ‘Desna liga’, Ivice Granića. Kada smo prije par dana doznali kako ta televizijska kuća radi na organizaciji sučeljavanja, i kako nositelj liste koalicije ‘Desna liga’ nije na popisu, telefonski smo upozorili RTL na tu nelogičnost i očiglednu opstrukciju, ali kako vidimo bez ikakvog rezultata. Što drugo reći nego – sramota!

Inače, po važećim zakonskim odredbama stoji kako mediji nemaju obavezu pozivati u emisije ako stranka nije parlamentarna, a ako je parlamentarna onda imaju obavezu. Pošto je Bruna Esih zastupnica Hrvatskog Sabora, onda je i lista koalicije ‘Desna liga’ morala biti u istom tretmanu kao i drugi, a nositelj liste je trebao biti pozvan na sučeljavanje”, navodi Granić

Facebook Comments

Loading...
DIJELI