MATURANTI IZ SLAVONSKOG BRODA NOSILI BERETKE I MASKIRNE HLAČE: Dizali desnu ruku u zrak u znak nacističkog pozdrava

Foto: Facebook

U Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu norijada i nije prošla kako treba. Naime, profesorica hrvatskog jezika objavila je na svom Facebooku fotografiju maturanata koji s beretkama na glavi drže desnice u zraku u znaku nacističkog pozdrava.

Maturanti, budući CNC operateri imaju crne majice na kojima piše “Za norijadu spremni” te  maskirne hlače. Na fotografiji je i njihova profesorica hrvatskog jezika koja ih sa smiješkom gleda sa strane također u kombinaciji crne majice s natpisom i maskirnih hlača.

Za SB plus fotografiju je komentirao ravnatelj škole prof. Luka Mladinović. 

“Naravno da to ne podržavamo. Zgrožen sam i fotografijom i objavom na društvenoj mreži; o čemu dosad uopće nisam bio informiran. U školskom su dvorištu imali samo beretke, svi su bili jako veseli i ja sam ih tamo osobno pozdravio te ispratio u povorku gradom. Nisam primijetio sporne natpise, inače bih reagirao.

Učenika je puno pa je teško obratiti pozornost na sve, ali razrednica je trebala reagirati. Industrijsko-obrtnička škola itekako je osjetljiva na ovakve stvari. Nipošto ne stojimo iza toga. Još jednom ćemo sve provjeriti i utvrditi odgovornost”, rekao je Mladinović.Facebook Comments

Loading...
DIJELI