MATIJEVIĆ KOMENTIRAO REZULTATE IZBORA U SPLITU: ‘SDP ne želi niti jednu funkciju ni dužnosti u sljedeće tri godine, ali žele biti podrška u svemu što je dobro i od interesa grada’

Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Na izvanrednim izborima u Splitu u nedjelju je pobijedio Ivica Puljak te time drugi put osvojio gradonačelničko mjesto.

Dan nakon izborne pobjede rekao je kako je spreman na suradnju s Mostom i SDP-om.

Na to je odgovorio SDP-ov gradski vijećnik Davor Matijević u priopćenju, objavio je N1.

“Ivica Puljak je novi/stari gradonačelnik i na tome mu mogu čestitati u svoje ime, ali i u ime SDP-a. Na sinoćnoj sjednici Gradskog odbora upravo je jednoglasno prihvaćen moj prijedlog da idemo u pregovore s Centrom na javan i maksimalno transparentan način. SDP odbija mogućnost ikakvih funkcija te ćemo bezuvjetno podržati konstituiranje Gradskog vijeća. Rezultat od 15 vijećnika Centra u Gradskom vijeću treba respektirati te će gradonačelnik sam odabrati svog predsjednika i zamjenike predsjednika”, napisao je Matijević.

Dodao je kako “SDP ne želi niti jednu funkciju niti dužnosti u naredne 3 godine, ali žele biti podrška u svemu što je dobro i od interesa grada”.“S gradonačelnikom ćemo razgovarati o suradnji na razini programa gdje ćemo zastupati vrijednosti za koje se SDP zalagao kroz naš rad u Gradskom vijeću kao i u samoj kampanji. Split mora biti grad u kojem će svi biti jednako bitni, neovisno jeste li umirovljenik, osoba s invaliditetom, pripadnik nacionalne manjine, mladi par koji se ne može ostvariti kao roditelj prirodnim putem, škverski radnik, nezaposleni, mlada obitelj bez riješenog stambenog pitanja… Od brige za naše sugrađanke i sugrađane nećemo nikad odustati i u tome ćemo biti beskompromisni”, napisao je Matijević.

U priopćenju nadalje navodi kako će “o tijeku pregovora maksimalno transparentno obavještavati javnost, a ukoliko gradonačelnik s tim ne bude imao problema, sastanci mogu biti vođeni i ispred predstavnika medija”.

“Velik je posao pred nama, Splitu želimo period stabilnosti i prosperiteta, a gradonačelniku iskreno želimo svu sreću i uspješan rad”, zaključio je Matijević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI