MATIJA POSAVEC JE IZBORE DOBIO BEZ IJEDNOG PLAKATA! Nakon županije osvojio je i Čakovec

U akciji policije i USKOK-a jutros je uhićen međimurski župan Matija Posavec.

Neslužbeno, razlog uhićenja je taj što je navodno snimljen kako je u svom uredu uzeo mito od 10.000 kuna za zapošljavanje, navodno u Županijskim cestama.

Posavec se rodio 5. listopada 1980. godine u Čakovcu, gdje završava osnovnu i srednju školu te upisuje Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu (FPZ) gdje stječe akademski naziv magistar inženjer prometa. Završio je i stručno usavršavanje za odnose s javnošću i politički marketing. Član je HNS-a gdje je 2005. godine proglašen za najboljeg nastavnika HNS-ove političke akademije.

Svoje prvo radno iskustvo stječe već 1995. godine kao suradnik u županijskim novinskim tjednicima te radi i kao urednik i voditelj na radio postaji Radio 1. Radio je i kao predavač u autoškoli, a bio je i potpredsjednik regionalnog saveza Hrvatske zajednice autoškola.
U politiku ulazi 2005. godine kada postaje glasnogovornik Međimurske županije, a 2009. i zamjenik župana Međimurske županije.

Prvi je put izabran za župana na izborima 2013. godine kao kandidat koalicije Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata, Hrvatske seljačke stranke, Hrvatske socijalno-liberalne stranke, Međimurske stranke i Saveza hrvatskih umirovljenika i seniora. Isti uspjeh ponovio je i četiri godine kasnije, ali i ove godine pobijedivši sa svojom nezavisnom listom već u prvom krugu kada je dobio potporu 64,61 posto glasača. Iz HNS-a je izašao 2019. godine. Te je godine neuspješno pokušao ući u Europarlament.



Nezavisna lista Matije Posavca, stoji iza Ljerke Cividini, nove gradonačelnice Čakovca. Njegove su kampanje bile jednostavne, bez ijednog plakata. Tako je bilo i na parlamentarnim izborima 2020. godine, kada je na liste Restart koalicije osvojio najviše preferencijalnih glasova u 3. izbornoj jedinici.

Predsjednik Županijske skupštine, Mladen Novak iz SDP-a, ga je u travnju ove godine, u jeku predizborne kampanje optužio za korupciju. Posavec je tada odbacio optužbe i ustvrdio da Novak laže.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI