MATIĆ KOMENTIRAO PLENKOVIĆEVU OPASKU NA PROSVJED: ‘Naravno da nije ista situacija kao sa šatorašima, oni su bili naoružani cvijećem, ljubavlju i milosrđem. Doduše, na plinski pogon’

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Premijer Andrej Plenković komentirao je subotnji prosvjed ispred HDZ-a te govorio o “organiziranim ljudima koji se naoružavaju”. Tu njegovu opasku na Twitteru je komentirao zastupnik u Europskom parlamentu Predrag Fred Matić.

Aludirao je na činjenicu da prije šest godina nije tako govorio.

“U našem društvu postoje ljudi koji su spremni koristiti silu da bi išli na rušenje demokratski izabrane vlasti. I to se sada bjelodano vidi”, istaknuo je Plenković.

Tu njegovu izjavu prokomentirao je Matić.

“Naravno da nije ista situacija kao sa šatorašima, oni su bili naoružani cvijećem, ljubavlju i milosrđem. Doduše, na plinski pogon”, napisao je Predrag Matić na Twitteru aludirajući pritom na podizanje šatora u Savskoj ulici u Zagrebu.Podsjetimo, jedan od najdugovječnijih prosvjeda u hrvatskoj povijesti trajao je više od godinu i pol dana kad su bivši branitelji ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66 u Zagrebu postavili šator i odbijali otići. U nekoliko navrata dolazilo je do eskalacija prosvjeda branitelja, a najazapamćenija scena ostat će ona kad su blokirali Savsku ulicu postavljanjem plinskih boca dovodeći u opasnost brojne građane koji tamo žive.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI