MATIĆ KAO NIKAD SASUO BANOŽIĆU ŠTO GA IDE! ‘On je toliko žalostan, Crnoja je za njega doktor znanosti, neka ih je sram sve skupa’

screenshot

Eurozastupnik i bivši ministar branitelja Predrag Matić gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je komentirao proslavu Oluje, ali i večerašnji prijem zapovjednika u Kninu.

“Nažalost neću u Knin”, rekao je Predrag Matić i dodao: “Od 27 obljetnica bio sam na preko 20, i na najvažnijoj 1995. Sad neka idu oni koji se trebaju naslikavati. Bojim se da sutra neće biti ni par stotina ljudi.”

Na pitanje koji je razlog tome, Matić kaže:  “Slušao sam maloprije izjavu ovog žalosnog ministra Banožića, za njega je i Mijo Crnoja stvarno doktor znanosti – te opskurne izgovore koje oni govore… Večeras će biti još jedna pljuska hrvatskim braniteljima jer uvrijeđene frajle neće doći jer je domaćin predsjednik RH. Progutajte ponos, dođite, odajte počast, nije to predsjednikov prijem nego prijem hrvatskih heroja zapovjednika koji su vodili tu veličanstvenu operaciju, a svoje animozitete stavite po strani, radite posao za koji ste plaćeni. Koga briga tko organizira prijem za zapovjednike? Nije to pljuska Milanoviću nego svim hrvatskim braniteljima, sram ih može biti,” kazao je ljutiti Predrag Matić.

Matić ističe da je takva situacija nedopustiva:

“Kad smo bili na vlasti, donosili smo ptičjeg mlijeka braniteljima na tvrđavu, šatorašima ni to nije bilo dovoljno pa bi napravili svinjariju svake godine. Za vrijeme mog ministrovanja branitelji su se počeli obraćati ljudima. Večeras će doći 19. zamjenik 18. pomoćnika tamo. Da sam na mjestu zapovjednika, pljunuo bih im u lice, ne doslovno.”



O vlastitom iskustvu s Olujom rekao je:

“Imao sam čast da sam radio u kabinetu načelnika Glavnog stožera u to vrijeme, jako sam ponosan. Nakon toga dogodile su se stvari koje nisu smjele, žalimo za nepotrebnim žrtavama, posebno civilnima, bačena je mala mrlja, ali Hrvatska je imala pravo osloboditi prostor i vratiti ustavno-pravni poredak. Tuđmanu treba odati priznanje za mirnu reintegraciju Podunavlja, mislim da je to velik uspjeh, vratiti ljude bez ispaljenog metka je umjetnost. Za taj potez mu skidam kapu iako sam prema njemu nekad kritičan.”

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI