Mate Mijić stao u obranu novinara Hrvoja Krešića: Frustraciju zbog lijevog usmjerenja većine mainstream medija ne treba ispoljavati na jednom čovjeku

screenshot N1

Konzervativni politički analitičar i kolumnist Mate Mijić stao je u obranu novinara N1 televizije Hrvoja Krešića kojeg neki optužuju za pristrano izvještavanje. Mijićevu objavu prenosimo u cijelosti:

“Kad sam se počeo malo snažnije probijati u javnom prostoru, ljevica je orkestrirala pravu malu hajku protiv mene. Od pisamca saborskog zastupnika Bojana Glavaševića uredništvu Večernjaka, do pljuvanja po meni na opskurnim lijevo-LGBT portalima (ali i u kolumnama nešto uglednijih glasila) do sustavnog širenja najodvratnijih laži po Twitteru. Uglavnom nisam reagirao, ali kad su pojedinci krenuli prekrajati moje Reakcije, tako što bi kod osjetljivih tema namjerno izrezali dio rečenice kako bi promijenili značenje onoga što sam izrekao, reagirao sam. Tom prekomjernom granatiranju falsifikatima dnevno je svjedočio i Večernjakov urednik weba.

Tih je dana među našim osebujnim prijateljima s ljevice bilo jako popularno staviti mi u usta riječi koje nikad nisam rekao, stajališta koja nikad nisu bila moja, zatim moralizirati nad tom svjesno stvorenom krivotvorinom i vrijeđati moju obitelj. Prvi koji je reagirao na to bio je Hrvoje Krešić.

Hrvoja znam godinama i smatram ga prijateljem. Riječ je o iznimnom novinaru i sjajnom čovjeku. U politici ćemo se rijetko složiti, u životu jako često. Dolazi iz katoličkog okruženja i obiteljski je čovjek, sve ono što sam i sam.

Pišem ovo zato što mi se gadi gledati kako ga razvlače ljudi koji u životu nisu s njim popričali dvije minute. Kao što su mene razvlačili oni drugi, praveći od mene čudovište radi vlastitog političkog probitka i profiterstva. Hrvoje nije nikakav komunist, totalitarist, cenzor niti mrzitelj Hrvatske, Katoličke crkve ili konzervativnih vrijednosti. On, kao i svi mi, ima vlastiti sustav vrijednosti, ali tuđi itekako uvažava. Zato smo prijatelji.



Frustraciju zbog lijevog usmjerenja većine mainstream medija ne treba ispoljavati na jednom čovjeku. Pogotovo ne na onome kojega politika svjesno i proračunato pretvara u babarogu zato što postavlja nezgodna pitanja. Takve treba čuvati i njegovati, neovisno o političkim uvjerenjima, zato što danas rijetki imaju hrabrosti vladajuću kastu priupitati za zdravlje.

U ovom provlačenju Hrvoja kroz blato vidio sam jako puno prozivki na račun ljevice i lijevih medija, ali nisam vidio ni trunku samokritike. Ispada da su desni mediji oaze tolerancije i zdrave polemike, da su savršeno objektivni, da u njima nema naručenih tekstova i nema obračuna s neistomišljenicima (pa čak i s istomišljenicima ako su “neposlušni”). Bojim se da su ti “naši” mediji sve što su i “njihovi”, samo manje utjecajni.

Svjestan sam da će me nakon ove objave, svaki put kad Hrvoje podigne prašinu, pojedini Hrvati – veći od Tuđmana, Radića, Starčevića i kralja Tomislava zajedno – obavještavati u stilu: “Eto ti onog tvog, njega si branio, nu ga šta čini…”. Neka. Osjećao bih se kao najgori papak da sam odšutio na potpuno neopravdane napade na dobrog čovjeka”, napisao je Mijić na Facebooku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI