MARKO MILANOVIĆ LITRE OŠTRO PROTIV PLENKOVIĆA: ‘Zaustavimo stožerokraciju u Hrvatskoj!’

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre u srijedu se u objavi na društvenim mrežama osvrnuo na najavljene sankcije predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i pozvao predstavnike HSLS-a da glasaju protiv najavljenih izmjena zakona.

“Kada se društvo suočava s velikim krizama, političke elite uzimaju si za pravo oduzimati teško stečene slobode i prava svojih građana pod izgovorom zaštite. Građani koji su voljni napraviti kompromis u takvim situacijama moraju biti svjesni da sve slobode i prava koje u jednom trenutku ustupe državnom aparatu, vrlo vjerojatno, nikada neće dobiti natrag”, upozorio je Milanović Litre.

“Svjedočimo izigravanju zakonodavne vlasti u Republici Hrvatskoj od strane izvršne vlasti tj. Vlade RH i parapolitičkog Stožera. Zaobilaženje Hrvatskog državnog sabora u donošenju odluka koje diskriminiraju i segregiraju jedan dio hrvatskih građana na osnovi COVID potvrda (koje su se dokazale kao neučinkovit način suzbijanja pandemije) je nedopustivo, pogrešno i protivno najvišim vrednotama ustavnog poretka poput slobode, jednakosti, socijalne pravde, poštivanja prava čovjeka i vladavine prava”, ustvrdio je.

Marko Milanović Litre pozvao je građane na djelovanje.

“Najava predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića o promjenama zakona i sankcijama, onima koji iskažu građanski neposluh mjerama Stožera, nastavak je guranja Hrvatske u veću autokraciju i stožerizaciju, kojoj se trebaju usprotiviti i cijepljeni i necijepljeni”, rekao je.



Usporedio je proceduru donošenja covid mjera u Hrvatskoj s drugim zemljama Europske Unije: “O COVID potvrdama, kao i svim ostalim odlukama stožera, treba se raspraviti i donijeti konačna odluka u Saboru. Danska, Francuska, Finska, Španjolska, Švedska, Austrija, Nizozemska, Belgija, Latvija; i po svemu sudeći uskoro Njemačka; za uvođenje COVID potvrda mora dobiti zeleno svjetlo od svojih parlamenata, a ne politički imenovanog stožera”.

“Očekujem da se saborski zastupnici koji čine presudnu većinu HDZ-u Dario Hrebak i Darko Klasić, predstavnici HSLS-a, suprotstave ukidanju sloboda hrvatskih građana. Vrijeme je da potvrde temeljna načela svoje stranke i uskrate svoje glasove prilikom donošenja najavljenih diskriminatornih zakona te stanu u obranu i zaštitu svih sloboda i prava svih hrvatskih građana”, zaključio je Marko Milanović Litre na Facebooku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI