MARIUPOLJ ĆE SE ‘BORITI DO KRAJA’: Ruske snage počele su bitku za Donbas

Foto: Screenshot/Twitter, Ilustracija

Ruska invazija na Ukrajinu traje 55 dana. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij objavio je da su “ruske snage počele bitku za Donbas”. Inače, u dosadašnjem tijeku rata uništeno je ili oštećeno i do 30 posto infrastrukture u Ukrajini. Nastala materijalna šteta procijenjena je na oko 100 milijardi dolara.

Nakon što su otkrivene masovne grobnice u Ukrajini, zastao je dijalog s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron. 

Ukrajinci se ne predaju, a za Mariupolj borit će se do kraja, rekao je ukrajinski premijer Denis Šmihal.

“Grad još uvijek nije pao. Još uvijek postoje naše vojne snage, naši vojnici, borit će se do kraja. Oni su još uvijek u Mariupolju”, rekao je Šmihal za američku mrežu ABC.

Ruska vojska kaže da kontrolira gotovo cijeli Mariupolj, dok se ukrajinska bojna Azov još uvijek drži u Azovstalu, velikoj čeličani na obali Azovskog mora.



Zapovjednik Nacionalne garde Azov Denis Prokopenko je istaknuo kako je Rusija na čeličanu u Mariupolju počela bacati bombe namijenjene uništavanju bunkera.

Prokopenko je u videoporuci rekao da bombe padaju iako se civili skrivaju u tunelima tvornice.

Rusija je procijenila da je u tunelima i podrumima čeličane 2500 ukrajinskih vojnika i oko 400 stranih plaćenika. Šef gradske patrolne policije Mihail Veršinjin rekao da se u tvornici skrivaju mnogi civili, uključujući djecu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI