MARIJA ZAHAROVA JE POMALO I BIJESNA: Oglasila se o BiH i mogla bi dignuti prašinu! ‘Ako je u povijesti Balkana postojala sila jača od kuge…’

Foto: Guliver Images

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova ponovno bi svojom objavom mogla podići dosta prašine. Naime na svojoj je društvenoj mreži objavila poduži tekst na stranicama  ruskog veleposlanstva u Bosni i Hercegovini pod nazivom ” Aktivnosti Velike Britanije na Balkanu”.

“Tijekom posjeta Balkanu poznavateljica povijesti i geografije, šefica britanskog Foreign Officea Liz Truss, pozvala je građane Bosne i Hercegovine da ne vjeruju Rusiji, koja ‘maligno utječe’ na regiju. Stručnjaci šapuću: tijekom britansko-bosanskih pregovora dotaknuta je tema ulaska zemlje u ‘jedinstveni europski dom’ i integracije u NATO.

Nekako je čudno govoriti o destruktivnom i nekonzistentnom utjecaju NATO-a na Balkan, ali da podsjetim: 1999. godine Sjevernoatlantska alijansa je bombardirala Jugoslaviju koristeći osiromašeni uran.

“Pametna Liz Truss zna za ‘mongolsko-tatarsku invaziju Ukrajine’, ali zar ne zna za NATO-ovo bombardiranje Beograda”, napisala je Zaharova, koja se zatim vratila na 13. stoljeće te se prisjetila kako su “zapadnoeuropski vitezovi zauzeli i opljačkali Konstantinopolis i desetljećima usporavali razvoj Bizantskog carstva, uslijed čega je ono kasnije palo i prestalo postojati”.

“Onda su počele devedesete, a sadržaj i značenje ‘britanskog (i NATO-ova) utjecaja’ na Balkan postali su očiti cijelom svijetu. Kao dio zapadne koalicije, London je patronizirao trgovinu organima koju vode kosovski militanti i krijumčarenje svega u regiji, uključujući oružje. Ako je u povijesti Balkana postojala sila razornija od baruta i granata i smrtonosnija od kuge, onda je govorila na čistom engleskom”, naglasila je Zaharova.



 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI