MARIĆU STIGLA NOVA POHVALA: ‘Bio je sjajan ministar, Paladina to nije ni trebao postati’! Škorina sestra oplela po Grlić-Radmanu

Foto: Damjan Tadic/CROPIX

Vesna Vučemilović iz Hrvatskih suverenista gostovala je u Pressingu i komentirala pristupanje Hrvatske eurozoni ali i ostavku ministra financija Zdravka Marića i raspravu o pobačaju.

“Nisu samo Hrvatski suverenisti bili protiv uvođenja eura. Krenuli smo i u prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma jer mislimo da je to važno. Nismo protiv uvođenja eura, ali smatramo da trenutak u kojem se to radi nije dobar. Smatramo i da se situacija dodatno zakomplicirala inflacijom”, rekla je Vučemilović u Pressingu.

Trenutno bilježimo inflaciju koja nije jednaka u svim državama članicama EU.

“ECB i dalje nije reagirala, a govori se o nekakvim selektivnim mjerama. Stopa inflacije je potpuno drugačija u Francuskoj u odnosu na Baltičke zemlje. Čim ECB najavljuje dizanje kamatnih stopa, automatski je poraslo i zaduživanje”, rekla je.

Za  nju kaže  trenutak u kojem se uvodi euro potpuno pogrešan. “Uvođenjem eura će se obvezna pričuva banaka smanjiti s 9 na 1 posto. To će osloboditi dodatne 33 milijarde kuna koje će ući u sustav”, kaže Vučemilović.Komentirala je mogućnost ulaska u recesiju.

“Mislim da smo lagano krenuli u tom smjeru. Kada FED krene dizati kamatne stope, recesija je u principu na vratima. Doći će u Europu, pa i kod nas, iako malo kasnije”, rekla je.

Osvrnula se na ostavku ministra financija Zdravka Marića.

“To je njegova osobna odluka. Kada dođete na takvu poziciju, morate imati na umu da nitko nije nezamjenjiv, pa tako niti ministar Marić. Iako je on bio jedan od najistaknutijih članova Vlade. Bio je sjajan ministar, pogotovo u usporedbi s Ivanom Paladinom, koji nije niti trebao biti ministar”, rekla je Vučemilović.

Osvrnula se i na raspravu o pobačaju.

“To je regulirano zakonom i zakon je takav kakav je. Ljevica sada tim jeftinim politikanstvom stječe političke bodove. To su ozbiljne teme o kojoj treba govoriti struka”, rekla je.

Zastupnici će na inicijativu Suverenista idući tjedan u Saboru raspraviti o povjerenju ministru vanjskih poslova Gordanu Grliću Radmanu. Kako kaže Vučemilović, mnogo mu toga zamjeraju.

“Zamjeramo mu puno toga. Od manjka reakcije na izjave gospodina Biščevića, toga da nismo napravili ništa vezano uz BiH i izborni zakon. Ništa se tu nije promijenilo. Smatramo da u ovako zahtjevnim vremenima Grlić Radman ne obavlja svoj posao kvalitetno”, rekla je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI