MARIĆ O TOME KOLIKO JE DRŽAVI OSTALO PROSTORA ZA INTERVENCIJU: ‘Do minimalne trošarine na benzin preostalo je 37 lipa, a 19 lipa na dizel’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nako što je Vlada u ponedjeljak ujutro na telefonskoj sjednici donijela nove mjere vezane uz cijene goriva, te je mjere predstavio premijer Andrej Plenković.

Kako je rekao, cijene goriva na svim benzinskim crpkama bit će fiksirane na sadašnjim cijenama osim na onima na autocestama.

Nakon njega izjavu novinarima je dao ministar financija Zdravko Marić koji je istaknuo kako se “jako puno toga razmatra i analizira i puno je toga na stolu”.

Na upit koliko je Vladi ostalo prostora u mogućim intervencijama, odgovorio je kako “malo jesu, malo nisu zabrinuti, malo nekoga pohvale, malo ne”.

“Što se tiče države, 37 lipa je preostalo do minimalne trošarine na benzin i 19 lipa na dizel. To je ono što je ostalo do minimalne razine. Što se tiče same strukture, ovakva mjera sigurno ima svoje reperkusije, kako na velike, organiziranije, tako i na one manje. Ova je mjera definirana na dva tjedna, što će se dalje događati, vidjet ćemo”, naglasio je Marić.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI