MARAS: „Bilo bi nenormalno da SDP ne podrži Milanovića u utrci za predsjednika RH“

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

"Plenković se boji svog naroda. Boji se i branitelja", rekao je Maras

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras gostovao je na N1 televiziji gdje je odgovarao na mnoga aktualna pitanja.

Odgovarajući na pitanje hoće li se bivši premijer i šef SDP-a Zoran Milanović kandidirati na predsjedničkim izborima 2019./2020. kazao je: „To je pitanje za njega. Ja mogu reći da je on netko tko može pomoći SDP-u da bude bolji, Hrvatskoj da bude bolja.“

Maras je upitan što će biti ako Milanović neće imati podršku SDP-a za svoju predsjedničku kandidaturu: „Bitna je potpora svih građana, ne samo SDP-a. No u toj situaciji bi po meni bilo nenormalno da SDP ne podrži njega“.

Uvjeren je da bi SDP od Milanovićeva povratka u politiku imao samo koristi i da to ne bi ugrozilo položaj aktualnog predsjednika stranke Davora Bernardića.

Nadalje, Maras je komentirao kako će izgledati ovogodišnja proslava „Oluje“ u Kninu.



“Plenković se boji svog naroda. Boji se i branitelja. Kada smo mi radili obljetnice, uvijek, bez obzira na kritike, neslaganja, nikad nismo to radili tako da ne mogu biti prisutni svi koji žele doći tmo. Sada se radi elitističko događanje za odabrane, one koje HDZ želi kontrolirano pustiti. To nije dobro, ne slažemo se s time i mislimo da na taj način ne treba odvajati Oluju od naroda i branitelja.”

Na upitu o odnosima predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i Vlade rekao je: „Mislimo da je to performans, igkoraz između predsjednice i ministra obrane. Mislim da bi se oni trebali baviti problemima građana. Meni je u ovom trenutku nenormalno da kada ljudi odlaze, nama se nameću glavne teme poput nabavke zrakoplova i to hoćemo li imati prilčuvne pozive za vojni rok. Sigurno smo zemlja, nalazimo se u NATO-u, nitko nas neće napasti. Moramo građanima osigurati osnovne stvari, ulagati u obrazovanje. Ove priče su zabava za javnost, HDZ usmjerava pažnju gdje problem ne bi trebao biti, a tamo gdje su veliki problemi, o tome se ne priča.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI