MAMIĆ TUŽI HRVATSKU: Njegove odvjetnice predale tužbu Europskom sudu za ljudska prava

foto HINA/ FENA/ Harun Muminović/ ik

Zdravko Mamić podnio je tužbu Europskom sudu za ljudska prava zbog nepravičnog suđenja, potvrdila je njegova odvjetnica Sandra Marković za Hinu, a prenosi Jutarnji list.

Mamićeve odvjetnice Sandra Marković i Lidija Horvat podnijele su u utorak tužbu Europskom sudu za ljudska prava u njegovo ime zbog povrede prava na pravično suđenje, kršenja presumpcije nedužnosti te nezakonitog oduzimanja imovine od njegove supruge koja je u srpnju 2021., nakon sklapanja Sporazuma o namirenju s tužiteljstvom, uplatila u državni proračun 44,5 milijuna kuna.

Sandra Marković kazala je da je Ustavni sud krajem ožujka odbio ustavne tužbe Zdravka i Zorana Mamića, dok je isti sud usvojio ustavnu tužbu bivšeg izvršnog direktora Hrvatskog nogometnog saveza Damira Vrbanovića koji je s Mamićima pravomoćno osuđen u istom predmetu.

Ustavni sud je ukinuo pravomoćnu presudu kojom je Vrbanović osuđen na tri godine zatvora te je naložio da mu se sudi ponovno, ali pred drugim sudom, a ne pred osječkim Županijskom sudom koji je njemu i Mamićima te porezniku Milanu Pernaru izrekao osuđujuće presude.

Ustavni sud je, prema pisanju medija, odlučio ustavne tužbe svih osuđenika koji su ih podnijeli u ovome predmetu tretirati zasebno pa će se u ponovljenom postupku suditi samo Vrbanoviću i to za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI