MAMIĆ SE JAVIO IZ MEĐUGORJA: ‘Nisam imao pravičan sud, to je svima jasno’! ‘Dinamo će još godinama biti prvak’

Foto:Screenshot Nova TV

Bjegunac pred hrvatskim pravosuđem i bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić pokrenuo je tužbu protiv Hrvatske. Smatra da nije imao pravedno suđenje u Osijeku te je pokrenuo postupak pred Europskim sudom za ljudska prava.

Podsjetimo da je Zdravko Mamić osuđen je na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama, a već četiri godine je u bijegu i nalazi se u Bosni i Hercegovini.

S argumentima da nisam imao pravo nas pravičan i nespristran sud, mislim da je to svima u Hrvatskoj jasno, osim hrvatskim sudovima”, rekao je Mamić i nastavio:

“Pitanje je jesam li imao pravično suđenje ili ne, a javnost dobro zna da sam podijelio spoznaju o korumpiranosti sudaca u Osijeku. Za pet mjeseci će biti dvije godine, a u mešuvremenu su suci bili uhićivani, vodi se kazneni postupak, disciplinski. Obavijestio sam one koje sam trebao obavijestiti”, kazao je za Dnevnik NOVE TV iz Međugorja.

Rekao je da je podmitio oko 50 hrvatskih sudaca. “Rekao sam figurativno takvu brojku, ali da zadovoljim vašu znatiželju – jako me žalosti da sam rekao sa bivšeg predsjednika Vrhovnog suda, današnjeg potpredsjednika Svjetske udruge sudaca i predsjednika Udruge sudaca Europe da sam mu nosio novac kao predsjedniku Općinskog suda u Zagrebu…. Ispitivali su me već nekoliko puta u BiH putem Međunarodne pravne pomoći iz Hrvatske, ali jedino me nisu pitali ni o Sessi, ni o Bobanu. Ono što bi bila korist za higijenu hrvatskog društva”, naveo je Mamić.



Otkrio je da je zajedno sa svojim prijateljima podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu 19. travnja protiv predsjednika Županijskog suda u Osijeku, Zvonka Vrbana. “Napravio sam posao PNUSKOK-a i policije. Ne trebaju se puno truditi, za njih sam napravio posao”, rekao je bivši šef Dinama.

Na pitanje koliki je i dalje njegov utjecaj u Dinamu  i kako vidi situaciju i rasplet u HNL-u Mamić je kazao: “Rekao sam da će Dinamo sljedećih godina biti prvi nakon onog što se dogodilo 2017 kad je naslov uzela Rijeka. Dinamo će i ove godine biti prvi, a moj utjecaj je onoliko koliko me ljudi pitaju za savjet. Moj utjecaj je nikakav je 2015. sam završio u pritvoru i podnio sam ostavku”.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI