MALI TRGOVCI NAFTNIM DERIVATIMA PORUČILI: ‘Pozdravljamo odluku Vlade, ali to je kamilica za jako tešku glavobolju’

Screenshot/N1

O najnovijoj odluci Vlade o fiksiranju cijena goriva, izjednačavanju cijena na postajama na autocesti i izvan nje te funkcioniranju malih trgovaca naftom, za N1 govorio je Armando Miljavac, predsjednik Udruge malih trgovaca naftnim derivatima.

Rekao je da su dugo ukazivali na problematiku i našli se u bezizlaznoj situaciji.

“Reagirali smo kod Vlade dopisima i vjerujemo da se u jednom dijelu počela rješavati naša situacija s cijenama goriva. Pozdravljamo odluku da su se izjednačile cijene na benzinskim postajama na autocestama i na ostalim cestama. Jedan pozitivan korak je i postojeća premija koju imamo, koja se naziva maržom, iznosi 65 lipa, ali to za nas nije 65 lipa. Mi iz te premije dobivamo nekih tridesetak lipa od cijene goriva, što nije ni približno dovoljno za podmirivanje svih troškova”, istaknuo je.

Dodao je kako unatoč svemu tome pozdravljaju odluku Vlade.

“To je dobro došlo i to je jedna mala kamilica za jedno jako tešku glavobolju i dobro, ali nije dovoljno. Ono što nas muči je fiksiranje cijena plavog dizela, koje nam i dalje nanosi minus. Mi skuplje plaćamo robu nego što je prodajemo”, naglasio je Miljavac.Apelirao je na Vladu da kompenzira gubitke malih trgovaca naftom jer oni, tvrdi, ne mogu sami nositi teret pokušaja stabilizacije cijena.

Osvrnuo se na zatvaranje malih benzinskih crpki te rekao kako ih se desetak zatvorilo.

“Svi su malo odahnuli poslije ove mjere. Mi kao udruga ćemo se i dalje morati boriti za naše interese, a to je da sačuvamo svoje firme i nastavimo poslovati”, naglasio je Miljavac.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI