Mali nogometaši vikali”Za dom spremni”: “To su djeca branitelja. Vodili smo ih u Barcelonu, a ne u Kumrovec”

Pixabay

Video je na svom profilu na Facebooku objavio Peđa Grbin

U četvrtak je na svom profilu na Facebooku zastupnik SDP-a Peđa Grbin objavio video koji prikazuje kako na poticaj svog nogometnog trenera hrpa klinaca uzvikuju “Za dom spremni”.

Grbin nije znao reći gdje je i kada zapis nastao, no ubrzo je utvrđeno da su u pitanju bili mladi nogometaši NK Poljičanina iz Srinjina (naselje između Omiša i Splita), koji su ovih dana nastupili na jednom nogometnom turniru u Barceloni.

Mediji prenose kako je snimka nastala nakon jedne od utakmica na Katalonskom kupu (Copa Catalunia), a da su na snimci voditelji i mali nogometaši NK-a Poljičanin 1921 iz Srinjina kod Omiša.

O čemu se radi i zašto djeca uzvikuju “Za dom – spremni”, za dnevnik.hr rekao je predsjednik nogometnog kluba Nikolu Mužinića.



“To je snimljeno sinoć, na Copa Cataluniji u Barceloni. Na kupu je sudjelovalo 30 država. Pobijedili smo srpsku ekipu, a poslije su s njima pjevali i družili se”, kazao je Mužinić.

Radi se o uzrastu od 2006. do 2009. godišta. “Djeca su se veselila, to su djeca hrvatskih branitelja. Hrvatski branitelji obnovili su ovaj klub, da nismo bili za dom spremni – gdje bismo bili danas?” pita se Mužinić.

Na pitanje novinara smatra li da je u redu uzvikivati “Za dom – spremni” u Barceloni, nakon pobjede nad momčadi iz Srbije, odgovara da nitko u tome ne vidi ništa loše, nego da se cijela priča “želi ispolitizirati”.

Navodi i da su djeca u četvrtak navečer bila spremna odnijeti nagrade svojim kućama. “Nas je šest voditelja te djece, svi su bili u Domovinskom ratu i svi su branitelji. Vodili smo ih u Barcelonu, a ne u Kumrovec. Nikad se nitko nije sjetio da o nama piše, borimo se za svaku kunu”, dodao je.

“Peđi Grbinu dat ćemo jednu veliku političku nulu”, zaključio je predsjednik NK-a Poljičanin 1921 Nikola Mužinić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI