MALI, ALI SIMBOLIČNI ČIN POŠTOVANJA PREMA HEROINI DOMOVINSKOG RATA: Bolnička ulica preimenovat će se u Ulicu Vesne Bosanac

screenshot

Nakon smrti heroine Domovinskog rata Vesne Bosanac govorilo se o tome kako bi ona trebala dobiti svoju ulicu. To se konačno i dogodilo pa je odluka Gradskog vijeća Vukovara da se Bolnička ulica u Vukovaru preimenuje u Ulicu Vesne Bosanac mali, ali simbolični čin poštovanja prema ratnoj i višegodišnjoj poratnoj ravnateljici vukovarske bolnice, objavili su u petak iz vukovarske organizacije Hrvatskih suverenista.

Predsjednik Kluba vijećnika Hrvatskih suverenista u vukovarskom Gradskom vijeću Vedran Vuleta podsjetio je da je odluka donesena većinom glasova na sjednici Gradskog vijeća.

Dodao je kako su se iz te političke opcije nadali da bi prijedlog mogao biti donesen jednoglasno s obzirom na značaj koji je dr. Vesna Bosanac imala za sve Vukovarce.

“Međutim, usvojen je većinom glasova hrvatske opcije, ali zadovoljni smo jer smo već dobili pozitivne komentare građana Vukovara”, rekao je Vuleta.

Istaknuo je kako je dr. Vesna Bosanac bila simbol obrane i stradanja Vukovara u Domovinskom ratu, iznimno hrabra žena koja je poslala nebrojeno puno apela za spas ranjenika i civila u Vukovaru tijekom brutalne agresije 1991., a i sama je završila u srbijanskom ratnom zatočeništvu.



Podsjetimo, ratna i poslijeratna ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac, koja je zbog svog nesebičnog zalaganja i spašavanja ranjenika, postala jedan od simbol obrane Vukovara i otpora agresiji u Domovinskom ratu, umrla je 21. ožujka u 73. godini, nakon duge i teške bolesti.

“Kako građanima ne bi stvarali novčani trošak u Odluku smo uvrstili odredbu prema kojoj će Grad Vukovar refundirati trošak onim građanima koji budu morali promijeniti osobne iskaznice”, zaključio je Vuleta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI