MALENICA BRANI ZLATU HRVOJ-ŠIPEK I VANJU MARUŠIĆ: ‘One odgovorno rade svoj posao’

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica govorio je o aferi Softver i  povlačenju optužnice u slučaju veliki Agrokor te istaknuo kako Vanja Marušić, ravnateljica USKOK-a i Zlata Hrvoj-Šipek, glavna državna odvjetnica DORH-a, odgovorno rade svoj posao.

Nakon sjednice Vlade, Malenica nije detaljnije komentirao niti odgovorio na novinarska pitanja. Istaknuo je kako u ovom trenutku “ne zna koji je razlog za povlačenje optužnice u slučaju veliki Agrokor”.

“To je zasigurno pitanje za glavnu državnu odvjetnicu, odnosno županijskog državnog odvjetnika u čijoj je nadležnosti postupak”, naglasio je Malenica.

Odgovarajući na pitanje kako gleda na suprotne izjave ravnateljice Uskoka Marušić i europske tužiteljice Tamare Laptoš oko istrage u aferi Softver u kojoj je uhićena bivša ministrica Gabrijela Žalac i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, Malenica je rekao kako bi bilo dobro da se danas odgovori na to pitanje.

“Mislim da bi bilo dobro da glavna državna odvjetnica i ravnateljica Uskoka danas pojasne u kojem je statusu bio taj predmet. Što se tiče konkretnog postupanja, oni samostalno rade svoj posao, tako da ja u ovom trenutku ne bih govorio ima li predmeta koji se zataškavaju ili drže u ladicama”, rekao je Malenica.



Također je demantirao navode u medjima da je jučer na sastanku vladajuće koalicije izjavio kako je odluka Stožera civilne zaštite o covid potvrdama na razini preporuke i da nije obvezna.

“Odluka stožera je zakonita, donesena je na temelju Zakona o sustavu civilne zaštite i Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. U okviru tih zakona razmotrit ćemo sankcije za čelnike tijela, odnosno poslodavce koji ne poštuju odluke stožera”, istaknuo je ministar.

Dodao je kako je cilj da se tim sankcijama utječe prije svega na čelnike lokalne samouprave i poslodavce koji za svoje službenike i namještenike ne traže covid potvrde.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI