Makedonski premijer umiješan u reketarenje, pojavila se snimka na kojoj traži 6 milijuna eura kako bi pustio tajkuna na slobodu

Afera ‘Reket’ s kojom se makedonska javnost ‘zabavlja’ duže vrijeme dobila je svoj nastavak. Naime, pojavila se audio snimka na kojoj socijaldemokratski premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev pregovara o mitu u iznosu od 6 milijuna eura kako bi na slobodu pustio kontroverznog poduzetnika povezanog s nekadašnjim premijerom Nikolom Gruevskim. 

Afera koja trese Makedoniju još od kraja prošle godine u posljednje je vrijeme dramatično podigla strasti u toj zemlji. U nju su umiješane kontroverzni poslovni ljudi i nekadašnja šefica Specijalnog tužilaštva bliska Zaovljevoj vladi Katica Janev.

Naime, po snimci izgleda da je Zaev od makedonskog tajkuna Jordana Kamčeva koji je zbog gospodarskog kriminala osuđen na dugotrajni zatvor, preko njegovog odvjetnika Vasilia Dimiškova, brata smijenjene gore spomenute Katice Janeve, tražio od 6 milijuna eura za puštanje.

Ranije je upravo je za posredništvo u toj aferi osuđen vlasnik jedne od najgledanijih televizija u zemlji – ‘Prve TV’ Borjan Jovanovski poznat pod nadimkom Boki13 i jedan od najznačajnijih LGBT aktivista u toj zemlji. Ova snimka dokazuje kako novac kojeg je Kamčev dao za slobodu završio upravo kod Zorana Zaeva i njegovog brata Vice Zaeva, inače poznatog poduzetnika.

Do sad nije postojao dokaz o tome, no ova nova snimka, čini se ipak potvrđuje kako su braća Zaev sa svojim poslušnicima ipak umješani u reketarenje. Sada se otvara pitanje da li je Zoran Zaev došao na vlast kako bi provodio takve politike ili je stvarno došao na antikorupcijskom valu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI