MAĐARSKI ŠEF DIPLOMACIJE U BANJA LUCI: ‘Na zapadnom Balkanu nema smisla uvoditi sankcije i prijetiti, a sramota Bruxellesa je spor proces širenja’

Foto: Wikimedia Commons

Ministar vanjskih poslova Mađarske Peter Szijjarto u posjetu je Bosni i Hercegovini kako bi se u Banja Luci sastao s dužnosnicima Republike Srpske.

Prilikom posjeta kazao je kako će se mađarska vlada protiviti sankcijama Europske unije protiv političara zapadnog Balkana.

Podsjetimo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica entiteta Željka Cvijanović nalaze se pod američkim i britanskim sankcijama.

“Smatramo ispravnim pružati zemljama zapadnog Balkana potporu i voditi odgovornu susjedsku politiku potičući dijalog. Na zapadnom Balkanu nema smisla uvoditi sankcije i prijetiti, nego voditi dijalog i stoga smatramo da EU ne treba uvoditi sankcije ni protiv jedne osobe sa zapadnog Balkana”, istaknuo je Szijjarto.

Dodaje kako je spor proces širenja Europske unije “sramota” i naglašava kako njegova zemlja podupire europsku perspektivu BiH kao i cijele regije.Facebook Comments

Loading...
DIJELI