MACRON ODGOVORIO NA KRITIKE POLJSKOG PREMIJERA: ‘Te izjave su neutemeljene i skandalozne, ali me ne iznenađuju’

Emanuel Macron

Francuski predsjednik Emmanuel Macron u srijedu je odgovorio na kritike poljskog premijera Mateusza Morawieckog, nazvavši ih “neutemeljenim” i “skandaloznim”.

“Te izjave su istovremeno neutemeljene i skandalozne, ali me ne iznenađuju, jer se Morawiecki, uz potporu stranke ekstremne desnice miješa u francusku političku kampanju nakon što je nekoliko puta primio Marine Le Pen koju podržava”, rekao je Macron.

Podsjetimo, Morawiecki je u ponedjeljak uputio kritiku francuskom predsjedniku.

“Gospodine predsjedniče Macron, koliko ste puta pregovarali s Putinom, što ste postigli? Jeste li zaustavili barem neku od akcija koje su se dogodile?”

Inače, u Francuskoj se u nedjelju održavaju predsjednički izbori na kojima, po anketama, Macron vodi, a na drugom je mjestu ekstremno desna kandidatkinja Marine Le Pen.“S kriminalcima ne treba pregovarati, protiv njih se treba boriti Nitko nije pregovarao s Hitlerom. Biste li pregovarali s Hitlerom, Staljinom, Polom Potom?”, dodao je poljski premijer.

Macron je više puta razgovarao s ruskim predsjednikom od početka invazije na Ukrajinu.

“Uvijek sam bio za razgovor s Rusijom i stalno sam razgovarao kako bi postigao prekid vatre, humanitarno primirje, kao što je uostalom učinio njemački kancelar (Olaf) Scholz ili drugi šefovi država i vlada u Europi. Mislim da je to moja zadaća”, rekao je Macron.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI