MACAN SE POHVALIO I LIKUJE: Dobio spor sa zastupnicom koju je nazvao spodobom! Objavio i zanimljiv citat iz presude

Foto/Pixsell

Komunikacijski stručnjak Krešimir Macan prema presudi zagrebačkog Županijskog suda  oslobođen je optužbe oslobođen optužbe koju  je protiv njega podigla saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto zbog povrede ugleda i časti.

Prema presudi zagrebačkog Županijskog suda, Macan je oslobođen optužbe te mu Vidović Krišto sada mora platiti troškove suđenja koji iznose više od 7500 kuna. Odluka je pravomoćna.

O svemu se na svom Facebook profilu očitovao i sam Macan.

“Oslobođen! Drugostupanjska odluka Županijskog suda u Zagrebu po kojem se odbija tužba Karoline Vidović Krišto protiv mene u parničnom postupku i nalaže joj se da mi plati sudske troškove – “spodoba” u ovom kontekstu je vrijednosni sud i sukladno praksi ESLJP i USRH političari moraju biti spremni istrpiti puno više toga nego obični građani. Bravo Vanja Juric kraljice”, napisao je Macan i još dodao citat iz presude.

“Suprotno tome, sud je imao u vidu da je tužiteljica politička osoba poznata javnosti, da su sporne izjave tuženika iznesene u sklopu rasprava u javnom interesu, kao i da izjave tuženika o tužiteljici nisu negativnije od izjava tužiteljice iznesenih u njenom političkom djelovanju protiv njezinih neistomišljenika u spornom događaju te je tužiteljica morala računati da će njezine izjave izazvati reakcije”, napisao je Macan.



Podsjetimo se što se zapravo dogodilo. Macan je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno rekao ‘s ovom spodobom ne želim sjediti u studiju’. Vidović Krišto je na Općinskom građanskom sudu dobila presudu prema kojoj joj je Macan trebao isplatiti iznos od 50 dnevnih dohodaka, što je sud procijenio na 11.650 kuna.

No eto sad je Županijski sud presudio u njegovu korist. Kratka i oštra rasprava između Karoline Vidović Krišto iz Domovinskog pokreta i analitičara Krešimira Macana rezultirala je Macanovim naprasnim izlaskom iz HRT-ova studija usred emisije.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI