LOŠO LJUT NA DRŽAVU ZBOG OPTUŽNICE? ‘Ima li potrebe da se očitavam nakon 27 godina? Naravno da nema!’

Foto: Paun Paunovic/CROPIX

Nakon što je odvjetnik Dušan Bratić najavio novu optužnicu te kazao kako je Domazet Lošo jedan od optuženika za ratne zločine, Lošo je reagira na ove vijesti.

Bratić je naveo da je suučesnik u donošenju odluke da se izvrši djelo “i za prikrivanje izvršenog zločina”.

“Ima li potrebe da se očitavam nakon 27 godina? Naravno da nema! Naša vlast je ta koja se konačno treba očitovati!”, sasuo je paljbu po Hrvatskoj umirovljeni admiral.

“Naša država godinama krivo pristupa Domovinskom ratu i svemu što se tada događalo. Vrijeme je da kao institucija zauzme stav. Ne može se suditi niti progoniti pojedince imenom i prezimenom, ako znamo da smo postupali onako kako je tražila vlast. Dakle, Srbija planira podići optužnicu protiv admirala, a admiral je dio institucije. To nije osobno i nema veze s imenom i prezimenom”, jasan je Lošo koji očekuje potez Hrvatske.

Odvjetnik koji zastupa obitelji žrtava i preživjele žrtve na Petrovačkoj cesti u Oluji 1995., najavio je podizanje novih optužnica protiv admirala Davora Domazeta Loše, načelnika Obavještajne uprave Glavnog stožera HV-a u Oluji, brigadira Ilije Maričića, pomoćnika načelnika Glavnog stožera zaduženog za upotrebu Ratnog zrakoplovstva i generala Pavla Miljavca, šefa Operativnog tima A u Glavnom stožeru u vrijeme oba zločina, i na komunikaciji Bosanski Petrovac – Ključ i u Svodni.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI