LJETO SE NE DA! Dobre vijesti iz splitske zračne i trajektne luke!

wikimedia

Turistička sezona još uvijek nije gotova, a dobre vijesti stižu iz splitske zračne luke.

Splitska gradska i zrakoplovna luka i u drugom kolovoškom vikendu očekuju na desetke tisuća putnika.

Iako je u zračnoj luci više putnika u odlasku nego u dolasku procjenjuju da su brojke dobre i da će do kraja mjeseca ostvariti dva milijuna putnika.

Prema očekivanja, kroz tu zračnu luku ovog će vikenda prema očekivanjima sletjeti i poletjeti 210 zrakoplova koji će dovesti i odvesti 52 tisuće putnika.

“Kolovoz polako prolazi, na sjeveru počinje škola, mijenjaju se putnici i struktura putnika, pa će nam vjerojatno doći u posezoni oni što vole uživati u ljetu”, rekao je Mate Melvan iz splitske zračne luke.Gužve ovoga vikenda nisu zaobišle ni gradsku luku u kojoj se očekuje 120 tisuća putnika i 23 tisuće vozila.

I u subotu su bile gužve na trajektu za Supetar zbog čega su uvedene dvije izvanredne linije.

“Još ovaj vikend ne osjećamo da je više putnika u odlasku. I dalje traje pojačan pritisak u luci. To očekujemo u drugoj polovici kolovoza. Konkretno nam je Marco Polo dovezao više od 900 putnika iz Ancone, a više od 500 je u subotu ujutro isplovilo prema tom talijanskom gradu tako da smo još uvijek u dolascima bolji. Ovo nam je već drugi udarni vikend”, rekla je Jelena Ivulić iz Jadrolinije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI