LIZ TRUSS SLUŽBENO PREUZIMA DUŽNOST PREMIJERKE: Nakon sastanka s kraljicom, obratit će se građanima i započeti s imenovanjem nove vlade

FOTO: Guliver Image/xNickxPottsx 68125898

Nakon što kraljica Elizabeta u Škotskoj od Liz Truss zatraži sastavljanje nove vlade koja bi se trebala suočiti s izazovima energetske i gospodarske krize, Truss će u utorak i službeno zamijeniti Borisa Johnsona na mjestu britanskog premijera.

Podsjetimo, Truss je pobijedila svog stranačkog rivala Rishija Sunaka u glasanju članova Konzervativne stranke za vodstvo stranke.

Nova premijerka je obećala smanjenje poreza i pomoć ljudima s njihovim računima za energiju, dok se Britanija suočava s rastućom energetskom krizom.

Prema protokolu, Johnson će održati govor ispred Downing Streeta, a zatim otputovati u Škotsku kako bi se sastao s kraljicom Elizabetom u njezinoj rezidenciji dvorca Balmoral kako bi službeno podnio ostavku.

Nakon njega, s kraljicom će se sastati Truss kako bi dobila mandat da sastavi vladu. Ona će se obratiti građanima i zatim započeti s imenovanjima ministara svoje vlade. 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI