LETICA UPOZORAVA NA UGROZU NACIONALNE SIGURNOSTI: ‘Svađa u državnom vrhu otvara priliku stranim tajnim službama’

Screenshot N1

Bivši načelnik uprave za operacije SOA-e Ante Letica komentirao je odnos između vrhovnog zapovjednika, ministra obrane i premijera iz sigurnosnog aspekta.

Govoreći o sukobu dva brda oko vojske, Letica ističe da bi predstavnici državnog vrha trebali sjesti i razgovarati.

“Bitno je da dva brda ne funkcioniraju u onom dijelu koji se tiče njihovih zajedničkih funkcija, a to je oko obrane i nacionalne sigurnosti i oko sigurnosti obavještajnih službi i oko vanjske politike. Ovo drugo ništa nije bitno i to se lako riješi”, tvrdi Letica.

“Gledajući taj sukob koji je od početka evidentan otišli smo u neke druge stvari, a da zapravo ne gledamo bit, a to je to da oni ne funkcioniraju. Oni bi u interesu građana i funkcioniranja države trebali sjesti i razgovarati. Hoće li biti kolateralnih žrtava nakon toga, to je drugo pitanje, ali oni moraju sjesti i razgovarati – to je njihova obveza kao najviših predstavnika državnog vrha”, dodao je.

Osvrnuo se i na izjavu premijera Plenkovića o “puzajućem državnom udaru”.



“Nitko ne govori o izjavi premijera nakon što je predsjednik preko načelnika Glavnog stožera zabranio ministru obrane da govori. Premijer je to nazvao puzajućim državnim udarom. Pitam i sebe i javnost – što se još treba dogoditi u Hrvatskoj da ta dva čovjeka sjednu i razgovaraju. Ovo nije slučajna država, dobivena na pokeru, ovo je država koja je nastala u krvi njezinih branitelja, u žrtvi svih građana”, istaknuo je Letica.

Ističe da je ovo vrijeme sukoba najviših predstavnika državnog vrha vrijeme koje mogu iskoristiti strane zemlje.

“Ovo je vrijeme za obavještajne službe stranih zemalja kojima je Hrvatska u fokusu interesa da vrlo agresivno u svoju korist i vrlo efikasno nastupaju, da nanesu veliku štetu RH”, rekao je Letica u Newsroomu N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI