LEGENDA VESTERNA SLAVI ROĐENDAN Napunio 90 godina, a na mirovinu ne pomišlja

Legenda spaghetti vesterna i američkog filma, Clint Eastwood slavi u nedjelju 90. rođendan no vjeran svome imidžu čvrstog muškarca taj glumac i redatelj ne pomišlja na mirovinu.

Zvijezda nagrađena Oskarima koja je snimila devet filmova u deset zadnjih godina želi raditi filmove dok god bude mogao.

O rođendanskoj proslavi svoga oca 34-godišnji Clintov sin Scott kaže “Bit ćemo u krugu obitelji, vrlo, vrlo tiho” i dodaje “bit će naravno, torta. Njemu se to vjerojatno neće svidjeti”.

Rođen 1930. Clint Eastwood je snimio pedesetak filmova u svojoj dugoj karijeri koju je počeo manjim ulogama 50-ih godina.

Šezdesetih godina proslavio se ulogom u trilogiji vesterna koju je režirao Sergio Leone i njima je stekao svjetsku slavu, iako su filmovi bili propitivani zbog nasilja.Nekoliko godina poslije Eastwoodu su prilijepili etiketu fašizma zbog uloge policajca pravednika u filmu “Prljavi Harry”, pa zatim za film “Američki snajper” iz 2014.

Oskara je osvojio na najbolju režiju i najbolji film “Nepomirljivi” 1993., te za “Djevojku od milijun dolara” u 2005.

Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Cannesu dobio je cjelokupno djelo.

Početkom godine, Eastwood je u intervjuu za britanski kanal ITV rekao da se nastavlja razvijati jer voli raditi filmove.

U drugim intervjuima sineast je rekao da ne razumije redatelje kao što su Billy Wilder i Frank Capra koji su prerano završili karijeru i obznanio da planira snimati koliko god dugo bude mogao raditi i dok bude zanimljivih projekata.

Eastwood je najavio da ide u mirovinu kao glumac nakon uloge 2008. u filmu “Gran Torino” no obećanje je porekao pa je opet zaigrao u filmovima, primjerice 2018. u filmu “Mula”.

Bivši gradonačelnik gradića Carmel u Kaliforniji Clint Eastwood je i politički angažiran. Podržavao je milijardera Michaela Bloomberga koji je želio steći nominaciju za demokratskog kandidata na predsjedničkim izborima 2020.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI