LEGENDA ŠPREM ‘UDARIO’ NA RUKOMETAŠE: Teška šamarčina i rasprodaja ugleda, ne smijemo gubiti od Crne Gore i Nizozemske!

Screenshot: RTL

Hrvatska rukometna reprezentacija završila je svoj nastup na Europskom prvenstvu koje se održava u Mađarskoj i Slovačkoj remija 28:28 protiv Nizozemske u posljednjoj utakmici drugog kruga natjecanja po skupinama.

Momčad Hrvoja Horvata tako se nije uspjela plasirati u polufinale, ali ni u borbu za peto mjesto, prvenstvo smo završili na osmom mjestu.

Ovakav rezultat reprezentacije nije oduševio navijače, a kritične su bile i naše rukometne legende Petar Metličić i Goran Šprem. Oni su u RTL-ovom studiju nakon utakmice komentirali susret i konstatirali kako je ovo bila jako loša partija Hrvatske. Vjerojatno najlošija nakon one s Crnom Gorom.

“Jednostavno rečeno, muko moja, prijeđi na drugoga. Rastrgano, bilo je dobrih i loših trenutaka. Loša utakmica, jedni i drugi su  bili iscrpljeni. Očekivao sam da ćemo odigrati bolje, ali možda je ovo naša realnost”, rekao je Metličić, a još kritičniji bio je Šprem:

“Nedorečenost, to je moja ocjena. Nije mi drago. Nismo mi remizirali s nekakvom Rusijom, već s Nizozemskom koja nije ni blizu prve lige rukometa. Možda grozno zvuči, ali već godinama prosipamo ugled. Ovo je šamarčina. Nikome nije drago zbog ovoga”, kazao je Goran Šprem.



Nadopunio ga je još jednom Metličić.

“Nismo imali rotaciju na kraju, osim Martinovića, nismo imali nijednog raspoloženog igrača. Ali kako je krenuo u seriju, igrao je sa Šipićem praktično sam u drugom poluvremenu. Izgubili smo samopouzdanje, imali dosta prilika za šut, Nizozemci su nam zatvorili crtu. Pala je koncentracija zbog umora, povučeš kočnicu i eto.

 

Drago Vuković prisjetio se niza hrvatskih medalja na velikim natjecanjima.

“Kad smo mi igrali, uvijek se govorilo da se ide na zlato. Ovo je realnost. Rekao sam Duvnjaku da će proći grupu, ali da će s prvih 16 teško u polufinale.

Šprem je objasnio svoj raniji  kritički komentar.

“Ne bih rekao da je ovo realnost. Pazi, ti si izgubio od Crne Gore i remizirao s Nizozemskom, to nam se ne smije dogoditi. Da si izgubio od Islanda, u redu. Ali protiv Crne Gore i Nizozemske nikad na Europskom i Svjetskom prvenstvu ne smiješ gubiti bodove. Je li to neuspjeh? Neuspjeh bi bio da nismo prošli prvi krug. Moramo uzeti kompletnu sliku. Ovo je rasprodavanje ugleda, kao što su porazi od Japana i Brazila na Svjetskom prvenstvu. Da mislim da nismo dobri, onda bih rekao da je ovo naša realnost. Ali ne, imamo kvalitetu. Moramo imati kontinuitet, ali što je ovo danas bilo?! Ovo je utakmica, dečki, koja je svima vama trebala nešto značiti – zaključio je Goran Šprem.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI