LAZANSKOM SE SVIĐALA HRVATSKA PREDSJEDNICA: ‘Kolinda je prava riba. Na nju otkidaju baš svi Srbi’

commons.wikimedia

U Moskvi je u 71. godini od srčanog udara preminuo srpski veleposlanik, Miroslav Lazanski.

Lazanski je bio jedan od najpoznatijih vojnih analitičara bivše Jugoslavije i tada najčešće viđeno lice u nedjeljnim emisijama “Dozvolite da se obratimo” posvećenima uspjesima JNA.

Njegove teorije često su smatrane kontroverznima i dijelile su javnost, dok su u jednom svi bili složni, ovaj vojni analitičar bio je jedan od najvećih beogradskih šarmera.

Dnevno je s njim razgovarao 2019. godine, uoči samog odlaska u Moskvu kako bi preuzeo dužnost veleposlanika. Razgovor je bio vezan uz srpsku vojsku, a polako je skrenuo prema tadašnjoj predsjednici Hrvatske, Kolindi Grabar–Kitarović:

“Intimno mislim da je Kolinda prava riba! Ne znam je li vam poznato, ali na nju otkidaju baš svi Srbi”, izjavio je tada oduševljeni Lazanski, iako se nije libio ni razotkriti ono što je predsjednica Hrvatske tajila:



“Njezin rođeni stric Stjepan Grabar bio je borac Pratećeg bataljuna i potpukovnik JNA, a pokopan je u Beogradu”, kazao je tada Lazanski.

Kolinda Grabar-Kitarović naknadno je u svom obraćanju portalu Dnevno negirala da joj je stric pokopan u Beogradu, no tvrdnju da je Stjepan Grabar bio borac Pratećeg bataljuna i potpukovnik JNA nije porekla.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI