LAVROV ĆE TO SVE DEMANTIRATI: ‘Snimke trupala su lažne’! Rusi imaju dokumente koji će to potkrijepiti’

Preko našeg stalnog predstavnika (u UN-u) ćemo organizirati tiskovnu konferenciju na kojoj ćemo predočiti dokumente o pravoj naravi događaja”, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova dodaje da će se konferencija održati u 21:30 po srednjoeuropskom vremenu u UN-ovu sjedištu u New Yorku.

Kremlj je i ranije odlučno odbijao sve optužbe u vezi s otkrićem velikog broja trupala civila u Buči, blizu Kijeva, nakon povlačenja ruskih snaga.

Lavrov je snimke trupala nazvao “lažnima”, osudivši “propagandno-dezinformacijsku” kampanju.

Rusija od 24. veljače vodi vojnu ofenzivu u Ukrajini.Rusko i ukrajinsko izaslanstvo već tjednima pregovaraju kako bi postigli dogovor i zaustavili sukob.

Lavrov je u ponedjeljak ocijenio da ukrajinsko izaslanstvo od prošlog tjedna pokazuje više “osjećaja za stvarnost”, rekavši da “još postoje izgledi za dogovor”.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o kritici američkog predsjednika Joea Bidena, koji je Putina nazvao “ratnim zločincem”, ruski ministar vanjskih poslova je osudio “bahatost američkih čelnika”, kojima je poručio da se prisjete sukoba u Iraku i u Libiji.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI