Lavine pogodile Švicarsku: Troje poginulih!

screenshot

U švicarskim Alpama ovog su vikenda i u ponedjeljak tri osobe smrtno stradale u različitim lavinama, priopćila je švicarska policija u ponedjeljak

U južnom kantonu Valais kod 2844 metara visokog Hofathorna u ponedjeljak ujutro poginuo je skijaš kojega je odnijela snježna lavina.

Njega su prijatelji brzo našli, ali je hitna služba kada je pristigla na mjesto nesreće mogla samo potvrditi smrt.

Policija u Graubundenu na zapadu zemlje priopćila je da je mrtav nađen i turist koji je nestao u subotu.

Francuz star 31 godinu pokušao se u subotu popodne sam popeti na planinu Glattwang nakon skijanja. Kada se nije vratio pokrenuta je potraga, a njegovo je tijelo nađeno u nedjelju ujutro na dnu gudure. Policija je rekla da je pri spuštanju izazvao lavinu koja ga ja nosila više od kilometra preko stjenovitog terena. Umrla je i planinarka koju je u subotu zatrpao snijegu u kantonu Wallis, izvijestila je švicarska televizija SRF navodeći policiju kao izvor.

Ona je s još dvoje ljudi planinarila na 2700 metara visine u regiji St Luc kada se dogodila nesreća. Jedan od troje planinara  uspio se osloboditi i pozvati pomoć zahvaljujući čemu su ostali spašeni.



Sve troje je helikopterom prebačeno u bolnicu no 29-godišnja Švicarka je od ozljeda preminula u nedjelju navečer, izvijestio je SRF.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI