Lauc: Hrvatska je uspjela! Prolazno vrijeme nam je jako dobro

Foto: Cropix

Profesor biokemije i molekularne biologije sa zagrebačkog PMF-a Gordan Lauc objavio je na društvenim mrežama optimističnu poruku:

“Hrvatska je uspjela! Pred nekoliko tjedana su me optuživali da širim paniku, pa je u redu da sada malo širim optimizam.

Zahvaljujući vrlo ranom uvođenju testiranja za što možemo zahvaliti prof. Alemki Markotić, a nakon toga i sustavnog epidemiološkog suzbijanja širenja virusa i pravovremenog zatvaranja škola i drugih javnih prostora koje je provodio Stožer civilne zaštite, Hrvatska je rano zaustavila eksponencijalno širenje virusa i sada smo u fazi linearnog rasta koji ne bi trebao ugroziti naš zdravstveni sustav.

Ne smijemo se još previše opustiti, jer stiže još jedan val zahlađenja i epidemija bi mogla ponovo ubrzati, no dolazi vijeme za jako ozbiljne izračune kojom brzinom puštati ovu epidemiju da se širi i kako je kontrolirati.

U svakom slučaju prolazno vrijeme nam je jako dobro i negdje smo između zapada Europe i dalekog istoka”, napisao je Lauc uz ilustraciju.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI