LALOVAC O RAZLOZIMA MARIĆEVE OSTAVKE: ‘Mislim da neće u politiku, sigurno odlazi u privatni sektor za daleko veću plaću’

Screenshot/N1

I za bivšeg ministra financija Borisa Lalovca, ostavka Zdravka Marića bila je iznenađenje. Kako je rekao za N1, to ih je iznenadilo jer je “došlo u noćnim satima i na pola godine”.

“Imate rebalans, sezonu, uvođenje eura, tek smo krenuli u uvođenje eura”, rekao je Lalovac.

On smatra da je sigurno bilo pritisaka na Marića oko toga gdje se kreće i s kim se druži, ali misli da to nije glavni razlog ostavke.

“Šest godina je jako puno na toj funkciji. Apsolutno ga razumijem, možda sam malo i subjektivan, bio sam na toj funkciji, znam kako je to teška funkcija i kako su to teški izazovi”, istaknuo je bivši ministar financija.

“Mislim da neće u politiku, sigurno odlazi u privatni sektor za 2, 3, 4 puta veću plaću. Ministri koji su bili ispod njega su otišli na veću plaću, sigurno to utječe na čovjeka. Sigurno ide u privatni sektor ili neke međunarodne financijske institucije, sigurno će dobro nastaviti karijeru. To je težak resor, on je vrlo korektno komunicirao s oporbom, nije mu bilo lako, ali sada će biti puno teže novom ministru. Imate dugove u zdravstvu, mirovine, pritisak kako osigurati plin… Mislim da će za mladog čovjeka koji nikad nije bio na izvršnoj funkciji ovo biti izazov. Jedno je sveučilišna diploma, a drugo je ući u bitku svih bitaka na jesen. Premijer je sigurno izgubio snažan oslonac”, naglasio je Lalovac.Dodao je kako je Marić postavio vrlo visoku ljestvicu za svog nasljednika.

“Bojim se da je neće uspjeti preskočiti”, rekao je.

Ipak je izrazio nadu da će biti sve dobro, ali da su “cipele” u koje ulazi Primorac izuzetno teške.

“On nema sto dana, nema ni deset jer rebalans mora biti spreman za jesen. Sav taj tajming je misteriozan, to daje novu dimenziju priči. Ali ja se bavim financijama, ne ulazim u njegov osobni život”, zaključio je Lalovac.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI