LAGAO DA JE RANJEN U DOMOVINSKOM RATU: Kroz invalidsku mirovinu isplaćeno mu oko 1,75 milijuna kuna

Ilustracija

Nakon provedene istrage protiv 50-godišnjeg muškarca Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Koprivnici je podignulo optužnicu. Terete ga da je lagao da je ranjen u Domovinskom ratu kako bi dobio invalidsku mirovinu.

Tužilaštvo tvrdi da je 50-godišnjak 1996. godine podnio zahtjev za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu te dobio nalaze i potvrde prema kojima mu je kao hrvatskom branitelju utvrđena invalidnost zbog ranjavanja u ratu.

No, ODO je ustvrdio da to nije istina jer optuženi muškarac u Domovinskom ratu nije zadobio nikakve ozljede i uopće nema invalidnost uzrokovanu tjelesnim ozljeđivanjem.

Tereti ga se da je time neistinito prikazao kako ispunjava sve uvjete za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu, u što su mu službene osobe fonda povjerovale i utvrdile mu invalidnost kao posljedicu ozljeđivanja u ratu.

Na temelju toga je doneseno rješenje kojim mu je priznato pravo na invalidsku mirovinu zbog opće nesposobnosti za rad, a koja mu je isplaćivana do siječnja 2022. godine. Kroz invalidsku mirovinu isplaćeno mu je više od 1.750.000 kuna.Facebook Comments

Loading...
DIJELI