KUSTURICA PISAO PUTINU: ‘Mi Srbi nikada nećemo priznati Kosovo. Ukrali su nam povijesnu baštinu’

Wikimedia Commons

“Nadamo se da ruski lider Vladimir Putin nikada neće dozvoliti da Kosovo bude primljeno u UN. To se ne može dozvoliti čak i ako se iz Beograda šalju signali Moskvi za neki bilateralni sporazum”, rekao je reditelj Emir Kusturica u razgovoru sa dopisnikom Ruske Gazete.

Kusturica je u ovom razgovoru podijelio svoju viziju što Srbi danas očekuju od Rusije, piše Gazeta.

“Nadamo se da ruski lider Vladimir Putin nikada neće dozvoliti da Кosovo bude primljeno u UN. To se ne može dozvoliti čak i ako se iz Beograda šalju signali Moskvi za neki ili bilateralni sporazum. Mi praktično nemamo kontrolu nad većim dijelom Кosova, i de facto je u njihovim rukama, a de jure se ne usuđujemo da ih priznamo ni poslije 100 godina, otkad su ukrali našu povijesnu i duhovnu baštinu”, rekao je Кusturica za ovaj list.

U tekstu se navodi kako je Кusturica napisao filozofski tekst o važnosti očuvanja istine u kontekstu neprekidnog širenja zapada na istok, praćenog snažnim informativnim napadima.

“Mi (Srbi) smo, zajedno sa Rusima, ostali dio hrišćanske kulture koja nije bila usitnjena centrifugom Atlantizma. I koliko smo mogli, ostali smo ko smo”, napisao je. 

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI