Kupujete online? Otkrije što se mijenja za kupce iz Hrvatske!

Dino Stanin/PIXSELL

U Bruxellesu hrvatska EU parlamentarka Biljana Borzan organizira radionicu o diskriminaciji kupaca kad je u pitanju online kupovina na području Unije

Predsjednik Europske Komisije Jean Claude Juncker predstavlja takozvanu Bijelu knjigu o budućnosti Europske unije.

U Bruxellesu hrvatska EU parlamentarka Biljana Borzan organizira radionicu o diskriminaciji kupaca kad je u pitanju online kupovina na području Unije. Borzan upozorava da su kupci iz Hrvatske, ali i iz nekih drugih zemalja, diskriminirani.

“Radi se o tome da hrvatski potrošači koji kupuju preko interneta nisu ravnopravni s drugim kupcima u EU, imamo razliku u cijeni dostave, a to je glavni problema zašto se kupci u Hrvatskoj manje odlučuju za internet kupovinu. Imamo i neujednačeno tržište, primjerice da dostava u jednom smjeru košta primjerice 18 eura, a na istoj relaciji u suprotnoj smjeru duplo više. Ovo se odnosi na kupovanje između članica Unije”, objašnjava Borzan za N1.

“EU je jedinstveno tržište i cijene online kupovine bi trebale biti jedinstvene na razini cijele Unije. Očekujemo veću transparentnost cijena, da nema no što se ‘kaže ispod žita'”, dodaje.

SDP-ovka na pitanje kada se mogu očekivati konkretni rezultati odnosno promjene koje bi išle na ruku potrošačima u Hrvatskoj odgovara da će odredba koja regulira online kupovinu do ljeta proći kroz sve procedure EU parlamenta, a nakon toga idu takozvani trijalozi.



“Vjerujem da će to trajati vrlo kratko, mislim da je atmosfera sazrela zbog rasta online kupovine”, rekla je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI